About cmldc

Copii… eu mai am de stat in liceul asta cam vre-o luna…
In liceu exista doua tipuri de ofiteri:

  • cei care sunt aici de cand au intrat in armata
  • cei care au venit aici de la diverse unitati operative.

Diferenta se vede clar. Cu cateva exceptii INTREGUL PERSOANL imi provoaca scarba. Am avut de a face cu cativa ofiteri din comandament(asta e in special pentru Stanescu). Probabil ca multi dintre voi(cu care am fost colegi) stiu ca am lucrat la manualul de pregatire militara pentru clasa a XI-a. Ma asteptam ca acest om(daca il pot numi asa) sa fie ceva mai recunoscator pentru ajutorul acordat, dar in schimb… acum, la aproxiamativ 2 ani de la terminarea acelei lucrari…. face fitze la mine… si spune ca nu imi fac bine sectorul :)). *************** pe sectorul lui…. sincer… Stiu multe chestii “simpatice” de la noi din liceu… nu m-ar mira ca prin toamna “iubitii nostri conducatori” sa primesca vizite de la: televiziuni, protectia copilului, drepturile omului etc.
E legal sa nu ma lase sa ma duc acasa in fiecare weekend? nu prea cred…
Contractul semnat la inceputul clasei a noua nici el nu este legal. Nici unul dintre noi nu a vazut ROI-ul(regulamentul de ordine interioara, pe care in acel contract ne angajam sa-l respectam). O gramada de institutii si ONG-uri ar fi “interesate” de activitatile din liceele militare.

Totusi exista si exceptii. Cred ca as fi uimit sa revin peste cativa ani in vizita si sa observ ca au ramas doar OAMENI adevarati in acest liceu! Profesorii toti sunt oameni adevarati;) . Printre cei din conducerea liceului(cadre militare) exista aceste deviatii de caracter. Un coleg ce a terminat anul trecut definea liceul ca fiind comnunist. Il contrazic: liceul nu este comunist, ci cei care ne sunt “sefi”(se intelege de ce pun ghilimele). Majoritatea cadrelor sunt ok, dar acele cateva exemple comuniste… te darama.

Nu de mult timp am avut nevoie sa plec acasa. Si am vb cu OSC-ul sa-mi dea drumul pana a doua zi dimineata. Am ramas socat de cat de “pe fata” a trebuit sa-i bat obrazul… Recunosc am fost unul dintre cei privilegiati, dar nu fiindca as fi dat bani, ci fiindca am cunostiinte solide in IT, iar cand exista o problema… sunt primul la care se apeleaza… din acest motiv imi permit sa bat obrazul diverselor “personaje” din liceu.

Gustul amar lasat de liceu probabil ca va disparea odata cu trecerea anilor, dar va fi foarte greu sa imi aduc aminte de liceu fara sa ii amintesc si pe cei “comunisti”.:(

Leave a Reply